Algemene voorwaarden

Wij hebben onze algemene voorwaarden versimpeld voor jou door onderstaand de belangrijkste punten te benoemen en het makkelijker leesbaar te maken.

De volledige algemene voorwaarden kun je hier lezen

Het juridische gedeelte …

Wij zijn RAW&SILK en deze website, alle data, orders, klantenservice en productie worden beheerd en uitgevoerd door AKDR Visual Group BV (bedrijfsregistratienummer 33202220), een in Nederland te Amsterdam geregistreerd bedrijf met het hoofdkantoor op de Overtoom 147-149, 1054HG te Amsterdam.

Wanneer je bij ons winkelt (of toegang verkrijgt tot onze diensten, apps en websites (onze ‘websites’)), zijn deze voorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden zijn voor ons beiden van belang, want hierin wordt uiteengezet wat we van elkaar verwachten, en verstrekken nuttige informatie. Als je nog iets anders nodig hebt, kun je uiteraard altijd contact opnemen met de klantenservice.
De voorwaarden en hulppagina’s worden up-to-date gehouden, dus denk eraan om ze weer opnieuw door te nemen voordat je gaat shoppen, want hier staan altijd de meest recente voorwaarden die van toepassing zijn.

Over jou

Om bij ons te winkelen, moet je:
• ten minste 16 jaar oud zijn;
• een door ons geaccepteerde credit- of betaalkaart hebben (raadpleeg hiervoor de klantenservice pagina over de huidige betaalmogelijkheden) en geautoriseerd zijn om die credit- of betaalkaart te gebruiken (bijvoorbeeld: de kaart staat op jouw naam of je hebt toestemming om de kaart te gebruiken).

Ter informatie: sommige artikelen die via onze websites worden verkocht zijn misschien niet geschikt voor personen jonger dan 16 jaar.

Een bestelling plaatsen

Wanneer je een bestelling plaatst, ontvang je een e-mail waarin de bestelling bevestigd wordt. Vervolgens voeren we een standaard pre-autorisatie controle uit om na te gaan of er voldoende geld op de betaalpas en/of rekening staat.

We accepteren je bestelling alleen als de betaling goedgekeurd is en we het bedrag van je betaalkaart hebben afgeschreven. (dan pas wordt het contract afgesloten op basis van deze voorwaarden).

Het kan zijn dat je je bestelling kort nadat de deze is geplaatst wilt annuleren (wijzigen is helaas niet mogelijk). De timing hangt af van de door jou gekozen bezorgmethode (en wordt uiteengezet in de bevestigings-e-mail). Je kunt je bestelling niet wijzigen – je zult je bestelling moeten annuleren en een nieuwe order moeten plaatsen.

Alle bestellingen zijn afhankelijk van beschikbaarheid en bevestiging van de orderprijs. Maak je geen zorgen: als er een probleem is met een bestelling, zullen we contact met je opnemen.

Heel af en toe kan het nodig zijn dat we een bestelling moeten weigeren of annuleren, of een account moeten sluiten of blokkeren (zelfs als we de bestelling al eerder hebben bevestigd), bijvoorbeeld als we denken dat er iets niet pluis is met een bestelling of account. Als dit jou overkomt en je denkt dat we een fout hebben gemaakt, voel je dan alsjeblieft niet beledigd, maar neem contact op met de klantenservice en zij zullen dit graag met je bespreken.

Prijzen en productbeschrijvingen

Het is altijd een drukte van jewelste op het hoofdkantoor van AKDR Visual Group. Het zou kunnen voorkomen dat een product wordt voorzien van een verkeerde prijs, beschrijving of aanbieding. Als we een fout ontdekken die betrekking heeft op een artikel dat jij hebt besteld, zullen we je zo spoedig mogelijk hiervan op de hoogte stellen en je de mogelijkheid geven om je bestelling opnieuw te bevestigen (voor de juiste prijs), of te annuleren.

Als we niet met je in contact kunnen komen, zullen we de bestelling annuleren en je hiervan per email van op de hoogte stellen. Indien de order wordt geannuleerd en al betaald hebt, zullen we uiteraard je volledig terugbetalen.

Afhankelijk van het bedrag van je bestelling, de bezorgoptie of het adres die/dat je kiest, kunnen er ook bezorgkosten in rekening gebracht worden (zie hieronder). Dergelijke extra kosten zullen duidelijk weergegeven worden tijdens het afrekenproces en inbegrepen worden in het totaalbedrag.

Bezorging

Voordat je je bestelling afrondt, krijg je verschillende bezorgingsopties te zien waaruit je kunt kiezen, samen met de verwachte levertijd en -datums, afhankelijk van het bezorgadres.

AKDR Visual Group werkt er keihard aan om alles op tijd te leveren, maar soms kan er zich een vertraging voordoen welke buiten hun macht valt. Bijvoorbeeld door vertraging bij de post of het koeriersbedrijf, logistieke problemen of slechte weersomstandigheden. Normaal gesproken zou je de voortgang van je pakket moeten kunnen volgen. Indien dit niet het geval is zal AKDR Visual Group je zo veel als mogelijk op de hoogte houden over de status van je order.

Retourneren en terugbetaling

Bekijk ons retournerings- en terugbetalingsbeleid hier.

Actiecodes

Op gezette tijden kunnen er actiecodes van toepassing zijn die je kunt gebruiken om korting te krijgen op de prijs van bepaalde producten. Vergeet niet dat het aan jou is om de actiecode in te voeren bij het afrekenen!

Elke actiecode heeft eigen specifieke voorwaarden die duidelijk gemaakt zullen worden op het moment dat de code verstrekt wordt (bijvoorbeeld welke producten, één of meerdere keren te gebruiken, wanneer de code gebruikt kan worden, etc.).

Tenzij we je hierover andere informatie geven, kunnen actiecodes niet worden gebruikt voor het kopen van AKDR Visual Group-cadeaubonnen.

Als je een unieke actiecode krijgt die alleen voor jou bedoeld is (bijvoorbeeld een studenten-actiecode), houd deze dan geheim en laat niemand anders deze gebruiken of misbruiken (vermeld de actiecode bijvoorbeeld niet op sociale media). Als we denken dat een actiecode op welke manier dan ook misbruikt wordt of is (bijvoorbeeld wanneer deze wordt verkocht of gedeeld met anderen), kunnen we je actiecode annuleren en of opschorten of zelfs je account afsluiten zonder je hierover in te lichten.

We doen dit niet graag, maar als een actiecode niet correct gebruikt wordt, omdat er iets of iemand is die voor iedereen de pret bederft – bijvoorbeeld door fraude, sabotage, technische fouten of al het andere waar wij geen controle over hebben en dat het proces of de eerlijkheid van de actiecode in gevaar brengt – kunnen we ook achteraf nog, de actiecode annuleren, weigeren, wijzigen of opschorten.

Jouw informatie

Op onze pagina Privacy & Cookies wordt uiteengezet hoe wij omgaan met jouw gegevens.

Vergeet niet om in ‘mijn account’ er voor te zorgen dat je gegevens altijd zijn bijgewerkt, zodat wij jou de beste service kunnen blijven geven (je kunt hier overigens ook je marketing voorkeuren updaten).
Helaas hebben wij geen controle over hoe sociale media-platforms met jouw gegevens omgaan. Dit hangt af hoe jij je profiel op dit soort platforms hebt ingesteld. Controleer daarom altijd je privacy instellingen en stel ze in, zodat je begrijpt hoe je persoonlijke informatie op die platformen gebruikt gaan worden en of je je hier prettig bij voelt.

Wat je niet moet doen …

Het ligt misschien voor de hand, maar je mag onze websites, apps of andere diensten (‘websites’) niet misbruiken of saboteren (bijvoorbeeld door ze te kraken, virussen, Trojaanse paarden, wormen, logische bommen of ander technologisch schadelijk materiaal te introduceren, of DoS (denial or service)-aanvallen uit te voeren, etc.) op een andere manier lopen te knoeien met onze technologie of functionaliteit, of gegevens van onze klanten stelen. Als dit soort dingen doet, kan er sprake zijn van een strafbaar feit. Ze beletten niet alleen onze loyale AKDR Visual Group-klanten, maar ook de AKDR Visual Group-klanten de beste service te bieden, dus we nemen ze echt heel serieus. Wij zullen al dit soort inbreuken of activiteiten melden aan de desbetreffende wetshandhavende autoriteiten (met inbegrip van alle informatie over de mensen die ze uitvoeren).

We raden je aan om gebruik te maken van antivirussoftware wanneer je websites gebruikt, met inbegrip van de onze. Hoewel we een toegewijd team hebben dat hard werkt om ervoor te zorgen dat niemand loopt te knoeien met onze website, kunnen we niet garanderen dat deze altijd vrij is van bugs, virussen of andere probleemveroorzakers.

Verder mag je geen automatische systemen of software gebruiken om gegevens uit onze website te extraheren (met andere woorden (screen scraping).

Onruststokers, opgelet: je gaat ermee akkoord dat je AKDR Visual Group, inclusief de directeuren, managers, medewerkers, consultants, vertegenwoordigers en partners ervan, zult vrijwaren en verdedigen van/tegen alle vorderingen van derden, aansprakelijkheid, schade en/of kosten (met inbegrip van, maar niet beperkt tot juridische kosten) die voortkomen uit jouw gebruik (of misbruik) van deze website of het gevolg zijn als je de algemene voorwaarden schendt.

Intellectueel Eigendomsrecht, Software en Inhoud

AKDR Visual Group is eigenaar van de intellectuele eigendomsrechten van de website en de inhoud ervan, of heeft toestemming om deze te gebruiken. Deze rechten zijn overal ter wereld beschermd. Alle dergelijke rechten zijn voorbehouden.

Je mag de inhoud van onze website alleen opslaan, afdrukken en weergeven voor je eigen persoonlijke gebruik. Je mag geen enkel deel van de website voor commerciële doeleinden gebruiken, tenzij je hiervoor onze expliciete toestemming hebt.

Verder mag je ook ons AKDR Visual Group-logo of andere merken of handelsmerken (of merken die er qua kleuren erg op lijken) niet gebruiken zonder onze uitdrukkelijke toestemming.

Linken naar deze website

We vinden het prima als je naar [shop-domain] linkt, zo lang dit op een niet-commerciële wijze, eerlijk en legaal gedaan wordt en onze reputatie niet schaadt of ervan profiteert.

Link niet naar ons op een wijze die op welke manier dan ook zou kunnen suggereren dat er sprake is van goedkeuring of ondersteuning van AKDR Visual Group als dit niet expliciet het geval is.

Onze website mag niet zonder onze toestemming binnen het kader van een andere website worden gebruikt.

Overige juridische zaken

Wij behouden ons het recht voor om onze diensten en/of alle willekeurige delen van de website (inclusief onze algemene voorwaarden) te allen tijde te wijzigen, verwijderen of af te wisselen.
Deze voorwaarden en alle transacties en interacties tussen ons en jou zijn onderworpen aan de Engelse wet en de exclusieve jurisdictie van de Nederlandse rechtbanken.

De voorwaarden op deze pagina maken onlosmakelijk deel uit van de Algemene Voorwaarden . Wil je nog meer te weten komen over onze voorwaarden? Lees ze dan hier of sla ze op om deze op een later tijdstip op je gemak door te nemen.

Mocht je geen antwoord op je vraag hebben gevonden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen .